Σελίδες

Makeup Refreshing – Facial Mist / Setting spray / Finishing Spray

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015


Makeup refreshing - facial mist, makeup setting spray, makeup finishing spray....Ο χαμός ο ίδιος!!!!! 



Τόσα προϊόντα, τόσες δυνατότητες, πραγματικά έκανα ότι μπορούσα για να σας δώσω μια ιδέα περί τίνος πρόκειται....
Δε θα πω ψέματα…. Τα είχα μπερδέψει μεταξύ τους
και χρειάστηκε χρόνος και ψάξιμο αρκετό μέχρι να ξεκαθαρίσω, τι ιδιότητες έχει το καθένα, αν μας είναι απαραίτητα και αν αξίζει να επενδύσουμε τα λεφτά μας σε τέτοιου είδους προϊόντα.

Ξεκινάω λοιπόν...

Refreshing - Mist: Όπως λέει και η ονομασία του, είναι ένας τρόπος αναζωογόνησης της επιδερμίδας που ίσως να περιέχει και ενυδατικά συστατικά, αναλόγως με τη φόρμουλα.

Εφαρμόζεται πάντα πριν το μακιγιάζ  για ενυδάτωση αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας για φρεσκάρισμα.

Προϊόντα όπως του Mario Badescu το herb water, της Mac το mineralize charged water, τα thermal spring της Avene και της La Roche Posay , Evian, Vichy.





Setting spray: Έχει τη ιδιότητα να χαρίζει ομοιογένεια στο μακιγιάζ σας, να είναι δηλαδή ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των υγρών και των powdery προϊόντων. Φροντίζει ώστε το μακιγιάζ να δείχνει πιο φυσικό.

Είναι σταγονίδια που στεγνώνουν γρήγορα πάνω από το μακιγιάζ σας και βοηθάνε στο να γίνονται όλα τα προϊόντα ένα.  



Τα περισσότερα setting spray έχουν ως βάση το νερό. 
Φυσικά είναι κάτι παραπάνω από ένα μπουκάλι με νερό γιατί μπορεί να περιέχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Τα σπρέι αυτά δεν θα σας δώσουν διάρκεια στο μακιγιάζ απλά λειτουργούν ως ένα αόρατο πέπλο πάνω από το μακιγιάζ και θα σετάρουν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε.


Αν κάνετε το λάθος και το χρησιμοποιήσετε πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, θα σας δυσκολέψει πολύ, γι αυτό μην το κάνετε.

Πως θα αναγνωρίσετε ένα setting spray;…Δεν περιέχει αλκοόλ ή αν περιέχει είναι σε ελάχιστη ποσότητα, επίσης δεν είναι απαραίτητο επειδή έχει τη λέξη setting στο μπουκάλι, μπορεί να λέει πχ all nighter  setting spray της Urban Decay αλλά κάτω κάτω λέει long lasting οπότε κατατάσσεται στα fixing sprays, γιατί αφορά τη διάρκεια του μακιγιάζ.

Τέτοια σπρέι είναι της Urban Decay de slick makeup setting spray-oil control, επίσης το chill makeup setting spray, της  Mac το fix+, της NYX με το setting spray matte finish-fini mat και το setting spray dewy finish-fini veloute, κ.α.



FixingFinishing  spray:  Τα σπρέι αυτά έχουν μία και μοναδική ιδιότητα, που είναι να δίνουν διάρκεια στο μακιγιάζ σας. 

Ειδικά σε συνδυασμό με ένα setting spray  έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Περιέχουν και αυτά βιταμίνες αλλά σε μικρότερο ποσοστό και το συστατικό κλειδί είναι το αλκοόλ.



Εταιρίες μπορείτε να βρείτε όπως η Urban Decay το all nighter setting spray, η Skindinavia με το makeup finishing spray, η  L Oreal με το infallible, η Kryolan με το fixing spray.


Και όπως διάβασα και σε ένα αμερικάνικο beauty blog, ο συνδυασμός της Skindinavia makeup primer spray με το finishing spray είναι bulletproof.


Ας δούμε τώρα τη σειρά με την οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται.

Σε καθαρή επιδερμίδα,  πρώτα το refreshing mist, κάνουμε το μακιγιάζ μας, μετά setting spray και τέλος finishing spray.

Τέλος ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ προϊόν που το χρησιμοποιεί και η Kim krdashian για λάμψη, είναι το Tacha Luminous Dewy Mist, κοστίζει 50 Ευρώ και περιέχει 45 ml.


Είναι ένα σπρέι που δίνει φανταστική λάμψη που φαίνεται και διαρκεί κιόλας. 
Είναι κυρίως για ξηρά και μεικτά δέρματα.
Ψεκάζετε πριν το μακιγιάζ  και σας δίνει απίστευτη λάμψη. Έχω τσεκάρει τα αποτελέσματά του στο you tube και έχω ενθουσιαστεί... το θέμα είναι ότι δεν λειτουργεί το ίδιο καλά σε λιπαρά δέρματα...προτείνεται σε μεικτό ή κηρό δέρμα.

Να σας πω τώρα την άποψή μου για όλα τα παραπάνω…..

Ένα mist πάρτε το, καλό κάνει στην επιδερμίδα ειδικά το χειμώνα που το δέρμα διψάει. Μην αγοράζεις της Mac , αγόρασε της Evian 150ml 9,5 ευρώ, της Avene 7 ευρώ ή της Vichy 150ml 5 ευρώ ή φτιάξτο μόνη σου.

DIY refreshing - Mist

Ένα μπουκαλάκι με σπρέι
1 σακουλάκι τσάι χαμομήλι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. λεμόνι, λεβάντα ότι θέλετε
2-3 σταγόνες βρώσιμη γλυκερίνη (φαρμακείο ή online)
Νερό

Βράζετε το νερό και αφήνετε για 10 λεπτά μέσα το τσάι. Γεμίστε το μισό μπουκάλι με το τσάι  και αφήστε το να κρυώσει, γεμίζοντας το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό. Ρίξτε μέσα τη γλυκερίνη και τα αιθέρια έλαια, κουνήστε καλά και είστε έτοιμες.
Αποθηκεύστε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το Setting spray τώρα, αν είστε από αυτές που πραγματικά τρέχετε όλη τη μέρα και γυρνάτε αργά το βράδυ σπίτι  θα σας είναι πολύ χρήσιμο ένα τέτοιο προϊόν. Η τιμές όπως και στα mist παίζουν, από 10 ευρώ της NYX και ανεβαίνουν. 
Σας έχω όμως τη λύση, ώστε να φτιάξετε ένα δικό σας, φυτικό setting spray.

DIY Setting spray

Γλυκερίνη (βρώσιμη, από φαρμακείο ή online)
Νερό
Ροδόνερο
Μπουκαλάκι με σπρέι

Ρίχνουμε στο μπουκάλι μισό κουτάλι σούπας  γλυκερίνη , έπειτα ένα κουτάλι σούπας νερό και μισό κουτάλι σούπας ροδόνερο. 
Ανακινήστε και είστε έτοιμη. 

Το σπρέι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να αραιώσει ένα «βαρύ» foundation ή να δώσει ένταση σε μια pigment σκιά.



Τέλος, το finishing spray, είναι κατάλληλο για μακιγιάζ νύφης ή κάτι αναλόγως επίσημο, για φωτογράφιση που θα έχει ισχυρά φώτα ή για την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού. 

Είναι λίγο υπερβολή για μένα…και πάλι το ξεκαθαρίζω για μένα, που δουλεύω νορμάλ ωράριο, και το μακιγιάζ μου αντέχει, που δεν βγαίνω καθημερινά για clubbing, και δεν κάνω φωτογραφίσεις.

Ελπίζω να σας κατατόπισα κάπως...

Τα λέμε πάλι αύριο με την κλήρωση ...

Σας φιλώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS