Σελίδες

concealer, camouflage & color correctors

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015





Σήμερα θα μιλήσουμε για τα διάφορα είδη concealer, camouflage, color correctors και cover make up.

Μπέρδεμα ε;;;;; Θα συμφωνήσω μαζί σας… αλλά μόλις κάνετε το διαχωρισμό στο μυαλό σας θα καταλάβετε για πιο λόγο υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα.

Ξεκινάμε με το γνωστό σε όλους μας concealer. Τοποθετείται κάτω από τα μάτια σε απόχρωση πάντα, αν όχι την ίδια με αυτή της επιδερμίδας, ένα τόνο πιο ανοιχτό.
Ποτέ, μα ποτέ μα ποτέ όμως δεν χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμο concealer. Φροντίζουμε πριν αγοράσουμε το προϊόν να το τεστάρουμε πρώτα, όχι σαν και εμένα που είχα αγοράσει ένα της Clinique, πανάκριβο, αλλά ήταν τόσο «στεγνό» για μένα που μου δημιουργούσε σπασίματα και φαινόταν σα να χω ρυτίδες στα μάτια. Το concealer θα πρέπει να δίνει ενυδάτωση. Ζητήστε δειγματάκι, δεν είναι ντροπή.

Εγώ χρησιμοποιώ της nyx, glow cw06 μπορεί να είναι και το τρίτο που αγοράζω.



Τώρα για τους μαύρους κύκλους: Το χρώμα που εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους είναι το ροδακινί. Επιλέξτε λοιπόν ροδακινί απόχρωση, της nyx το dark circle concealer, είναι ιδανικό πάντως. Έπειτα περνάτε το concealer σας, κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας πάντα. Προσοχή, η εφαρμογή γίνεται μόνο στο σημείο που υπάρχει ο μαύρος κύκλος όχι κατά μήκος του ματιού.

Το camouflage είναι ένα προϊόν όπως το concealer, αλλά χρησιμοποιείται για την κάλυψη, ουλών, tattoo, ή έντονες δυσχρωμίες. Είναι πολύ πιο πηκτό στην υφή του. Η make up for ever, full coverage, έχει κυκλοφορήσει τέτοιο προϊόν καθώς επίσης και η kat von d, tattoo concealer, στα sephora.

Το color corrector, χρησιμοποιείται για να αποχρωματίσει διάφορα σημεία στο πρόσωπο και το σώμα. Για παράδειγμα, κοκκινίλες ή μελανιές. Το κάθε χρώμα αποχρωματίζει και ένα άλλο. 
Θα σας πω αμέσως τι εννοώ.

Υπάρχουν και σε concealer και σε primer και σε παλέτα.

Καταρχήν, εγώ έχω μια τελείως απλή παλέτα των 5 ευρώ και την χρησιμοποιώ συνήθως για να καλύψω κοκκινίλες από τυχόν σπυράκια.



Θα σας δώσω τώρα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα χρώματα που μπορεί να περιέχει μια παλέτα.

Λευκό: Φωτίζει, πχ δυσχρωμία από ρόζους στο δέρμα, που προήρθαν από τον ήλιο
Μπέζ: εξουδετερώνει το μώβ (μελανιά)
Πορτοκαλί: εξουδετερώνει το μπλέ, ιδανικό για μαύρους κύκλους
Μώβ : εξουδετερώνει το κίτρινο

Πράσινο-mint : εξουδετερώνει το κόκκινο
Απαλό σομόν-ροζ : εξουδετερώνει το πράσινο

Και αντιθέτως εννοείται…..

Ελπίζω να βοήθησα………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS